Laboratorija se bavi fizičko-hemijskim ispitivanjima zdravstvene bezbedosti hrane i kontrolom kvaliteta hrane i hrane za životinje, kao što su voće i povrće i proizvodi od voća, povrća i pečuraka, sokovi od voća, povrća i srodni proizvodi, jezgrasto i sušeno voće, osvežavajuća bezalkoholna pića, vino, jaka alkoholna pića, začini i mešavine začina, so, sirova kafa, proizvodi od kafe i surogati od kafe, kakao zrno, kakao proizvodi, čokolada i proizvodi slični čokoladi, bombonski proizvodi i krem proizvodi, žitarice i proizvodi od žitarica, žita mlinski i pekarski proizvodi, keks i proizvodi slični keksu, dijetetski proizvodi, enzimi, arome i aditivi, masti i ulja biljnog i životinjskog porekla i njihovi proizvodi, dečija hrana, hrana za odojčad i malu decu, meso i proizvodi od mesa, mleko i proizvodi od mleka itd.
Tehnike i oprema: ICP-OES, ICP-MS, GC-MS/MS, GC/MSD, GC/FID, GC/ECD, HPLC/PDA, LC-MS/MS, Jonski hromatograf, UV/VIS spektrofotometar, ELISA čitač, refraktometar, denzitometar, potenciometrijski titrator, Aparat za celulozu, Aparat za određivanje azota po Kjeldalu.

Stručan kadar

Najsavremenija oprema

Pouzdana analiza